Was this page helpful?

Filoverføringer

   

  FILEMAIL - Utsending og mottak

  UTSENDING

  Skolen har abonnement på FILEMAIL Corporate, en tjeneste for overføring av store filer via Internett. Tjenesten er gratis og uten innlogging for private brukere, men da kan du overføre maksimum 2GB pr sending, og bare enkeltfiler.

  HiL-Filemail har mange flere muligheter, og har ikke begrensning til 2GB pr sending.

  For å ta i bruk HiL-Filemail registrerer du deg som bruker på denne siden: 

  https://www.filemail.com/HilRegistration.aspx

  Brukernavn er din epost-adresse. Bytter du epost kan du oppdatere adressen i "Min Profil" når du er innlogget på Filemail web-side.

  Filemail kan brukes på 2 måter:

  Med web-siden kan du overføre filer på inntil 2GB størrelse, i ønsket antall.

  • Filemail Desktop

  Desktop er et lite program som kan lastes ned fra Filemails webside, og installeres på din maskin. Desktop er litt enklere i bruk, det kan overføre større filer enn 2GB, og det kan overføre hele mapper.

  I Filemail kan du under knappen Avansert sette en rekke innstillinger for din utsending:

  Krysser du av for "Varsle meg når noen laster ned.." og "Send meg en bekreftelse på e-post.." så får du bekreftelse på at din overføring er vellykket overført til Filemail, og lastet ned av mottaker når det har skjedd.

  MOTTAK/TILBAKESENDING:

  Filemail har også en funksjon for å ta imot filer på vegne av deg. Det skjer på en egen webside, hvor de som skal sende til deg kan velge din adresse i toppmenyen:

  Trenger du å motta filer sender du denne linken til din samarbeidspartner:

  https://www.filemail.com/show.aspx?id=6921936926&applet=true&compression=no&checksum=no

  Filesender

  Filoverføringstjenesten Filesender (tidligere CloudStor) er en tjeneste fra IT-avdelingen for enkel overføring av store filer ved bruk av nettleser. Filene kan overføres til en eller flere mottakere. CloudStor er et sikkert og praktisk alternativ, for eksempel når sending av store filer som e-postvedlegg ikke vil fungere.

  Du kan lese mer om Filesender

  https://www.uninett.no/filesender

  Og du kan bruke det fra denne linken: http://filesender.uninett.no

   


  FTP Filmskolen

  Filmskolen har også en FTP-server i drift:

  Adresse: ftp://snusern.hil.no/ eller IP: ftp://158.36.158.80

  Ved forespørsel om leveranse av filer via FTP, kontakt Teknisk Avdeling for brukernavn og passord.

   

  Sikker filkopiering med Mac/OSX

  Filbehandleren Finder i OSX er ikke egnet for store kopieringsjobber. Det oppstår regelmessig feil i filkopiering når Finder benyttes til å flytte mengder av store opptaksfiler eller store prosjekter med veldig mange filer.

  For å kopiere trygt og raskt bruker vi en innebygget funksjon i OSX. Programmet rsync er tilgjengelig via et terminalvindu, kan brukes til flere formål, her ser vi på filkopiering.

  Terminal-vindu finner du i Applications. Etter at du har åpnet et vindu skriver du kommandoen rsync -avh i vinduet, med en space etter kommandoen. Så åpner du et Finder-vindu for mappen du vil kopiere fra, og et nytt vindu for mappen du vil kopiere til.

  Når du har gjort det så klikker du "fra"-vinduet så det er aktivt, og markerer filer/mapper som skal kopieres. Så går du til vinduet med mappen hvor filene skal legges, og markerer mappen.
  Etter det går du tilbake til "Fra"-vinduet og drar de merkede elementene ned på kommandolinjen i Terminalvinduet, og så trekker du ned målmappen og plasserer den etter "fra"-mappen. Da er du ferdig med oppsettet. Markerer Terminalvinduet, så det er aktiv, og trykker Enter. Da starter kopieringen, fremdriften i prosessen dokumenteres i vinduet.

  Du kan kopierer fra flere steder samtidig, ved å navigere med "Fra"-vinduet og dra ned de objekter du trenger til kommandolinjen.

  En viktig feature ved rsync -avh er at den KUN kopierer det som er forskjellig mellom "Fra-mappen" og målmappen. Hvis du fx veksler mellom to ProTools-maskiner i et prosjekt, så kopier hele prosjektmappa som beskrevet over, men bare de endrede filene sendes over, dermed blir tidsbruken minimal.

  .Det finnes flere kommando-opsjoner til programmet, som gir mer info om prosessen:

  -avh  --cache  Denne skrur på et buffer,  gir raskere kopiering

  -avh  --progress  Denne gir mer info under kopiering

  -avh  --stats  Denne gir mer info etter kopiering

  Ønsker du alle kan det se slik ut: -avh  --cache  --progress  --stats

  Se bruk av rsync i en demovideo. på Vimeo.

  Was this page helpful?
  Emneord (Rediger emneord)
  • No tags
  Sidestatistikk
  5653 view(s), 32 edit(s) and 36599 character(s)

  Kommentarer

  Du må være innlogget for å poste en kommentar.

  Legg ved fil

  Vedlegg