Was this page helpful?

Aktuell praktisk informasjon om migrering til Microsoft/Outlook

  4. til 6. april har vi migrert ca. 290 PCer til Microsoftmijø.

  Teamarbeid 060414.png

   

   

   

  Vi har forberedet oss i flere måneder og vi har jobbet 12 personer i 3 dager med å gennomføre migreringen. Vi har besøkt alle kontorer og kontrollert resultatet.

  Det meste har gått bra. 21 maskiner som ikke var i huset har ikke blitt oppgradert. 8-10 maskiner var det så mye galt med at vi bytter dem ut heller enn å bruke tid på feilsøking. 

  Spørsmål og svar

   

  Det finnes også webbaserte veiledninger for Outlook 2013 og Outlook 2010.

  Har du spørsmål om ting i Office produktene generelt finnes det gode ressurser for både Office 2013 og Office 2010

  Kjente problemer

  Vi har noen kjente problemer og vi må regne med å bruke noen dager på å stabilisere situasjonen. Vi kommer også kontinuerlig til å publisere ny informasjon her etter hvert som ting måtte dukke opp.

  Generelt råd: Omstart kan løse problemer

  Etter hvert som vi finner forskjellige feil har vi noen ganger mulighet til å rulle ut en automatisk oppdatering via nettverket som retter feilen. Noen av disse oppdateringene blir først utført ved omstart.

  F: volumet (fellesområdet) magler

  Dette tror vi gjelder rundt 30 brukere. Mye tyder på at problemet skyldes gammel versjon av XP. Vi jobber med en løsning der vi vil rulle ut en oppdatering av XP til alle dette gjelder. Men vi har ennå ikke funnet den eksakte løsningen.

  Tillatelser til redigering av grupper er ikke som før. Det mangler også noen delte postkasser 

  Dette er et møysommelig arbeid å legge tilbake grupper og rettigheter på diverse objekter slik det var i Notes. Her har vi blitt forsinket på grunn av store utfordringer i forberedelsene. Men vi er nå godt i gang dette arbeidet. Det vil ennå ta noen dager før alt er klart. Vi skal prioritere å legge inn rettigheter på gruppene-objektene slik at avdelinger kan gjøre ting på egenhånd der vi ikke har rukket det ennå.

  Manglende profil

  Vi har problem med at det er noen som ikke har fått flyttet sin profil som forutsatt.  Vi vet ikke nøyaktig hvor mange som er berørt av dette, men vi har indikasjoner  på at det kan dreie seg om opptil 50. For disse vil alt virke når det gjelder pålogging, programmer osv, men en del personlig oppsett som skrivebords ikoner og favoritter (lagrede linker til websider) vil ikke ha blitt overført. Det vil også være andre filer som er på feil sted. Mye av dette kan rettes med litt manuelt arbeid.

  Vi er avhengig av å få tilbakemelding fra brukerne for finne alle dette gjelder. Du kan sjekke ved å åpne din webleser og se om linker du har lagret tidligere fremdeles er der. Savner du dette kan du sende en melding til itdrift@hil.no

  Får ikke utskrifter, heller ikke etter å ha valgt ny skriver. 

  Vi har gjort en vellykket test på torsdag 10. april for en person som hadde dette problemet. Vi tror derfor at dette kan være løst.

  Noen har ikke fått logget på selv etter skifte av passord

  Dette problemet er nå løst. Prøv igjen om du ikke har prøvd på en stund. 

  Noen har fått feil tittel i det nye systemet.

  Dette er nå rettet se forøvrig denne linken: Min stillingstittel er feil

  Feil oppkobling av Outlook

  Enkelte har ikke fått riktig type oppkobling mot Exchange server. Meld i fra hvis du ikke har kalender i Outlook.

  Ikke alle har fått innholdet i sin gamle postkasse ennå

  Det var en del store postkasser som ennå ikke er ferdig. Forventningen er at det meste skal være på plass torsdag 10. april.

  Å sende epost fra scannere (kopimaskiner) virker ikke

  Dette problemet skal nå være løst. Dersom det fremdels ikke virker ber vi om at det oppgis navn og plassering av slike scannere.

  Aktuelle beskjeder og veiledninger

  Avtaler fra Notes og booking av møterom i april.

  Kalenderoppføringene i april er overført fra Notes til Outlook og ligger i en egen separat kalender som har navnet «Calendar». Ved å krysse av for dette valget vil disse avtalene bli synlige.

  Vi har sagt at ut april er det Notes som er autoritativ for møteromsbooking. For denne perioden har vi manuelt lagt inn booking for de aktuelle rommene i Outlook. Disse bookingene er da ikke knyttet til møtet slik som det vanligvis skjer, men vil ha en separat booking. Nye bookinger kan nå foretas i Outlook på vanlig måte uten risiko for kollisjoner. Fra 1.mai er alle ansvarlig for selv å  booke rom på nytt i Outlook dersom det dreier seg om møter som ble opprettet i Notes.

  Valg av skrivere

  Skrivere må velges på nytt første gang. Her er en veiledning for Windows XP og for Windows 7

  Konfigurering av signaturmal i Outlook

  Vi ønsker at alle skal benytte standard offisiell signaturmal for hil. Her er en veiledning for hvordan du gjør det i Outlook

  Brukernavn

  Brukernavn i lokal nettet etter oppgradering er <6 siste siffer i ansattnummer> (på webmail.hil.no: hil\<nummer>). Dette finner du enten på adgangskort (hvis det ikke er for gammelt), i ESS eller på lønnsslippen. Passordet er det samme som før.

  Feide ID er den samme som før en stund til. Men etter hvert skal FEIDE-ID også over på nummer. Men passordene er synkronisert allerede nå.

  Mobiltelefon

  Oppsett for mobil vil variere med type. Se forøvrig linken nedenfor for mer instruksjoner.

  Hvordan setter jeg opp mobiltelefon mot Exchange?

  Problem med Outlook?

  Benytt <webmail.hil.no> til vi får tid til å hjelpe deg.

   

  Hva hvis jeg var borte 4.-7. april og PCen ikke har blitt migrert?

  Vi kommer ikke til å prioritere slike brukere den påfølgende uken. Dette er en jobb som skalerer mye og vi er avhengig av at vi kan automatisere dette i en konsentrert periode. Vi har ikke kapasitet til å håndtere et stort antall etternølere.  Ikke regn med å få hjelp før etter påske.

  For øvrig kan PCen godt brukes som den er i en periode dvs.: Du må klare deg med å bruke lokale filer på PCen og webmail til epost. Utskrifter kan også bli en liten utfordring. Du kan f.eks. lagre på en minnepinne og få hjelp av en kollega til å skrive ut.

   

  Opplæring

  Vi kommer til å kjøre et opplæringsprogram som starter 7. april. Det benytter såkalt nano-læring. Det betyr at du vil få epost hver dag til å begynne med og etter hvert med litt lenger mellomrom. Meldingen inneholder link til en liten opplæringssekvens som tar noen minutter. Poenget er at du skal få en opplæring i små doser selv om du egentlig ikke har tid til å sette av tid til dette. Her er en link til litt mer informasjon.

  Det finnes også webbaserte veiledninger for Outlook 2013 og Outlook 2010.

  Microsoft har forrøvrig flere opplæringsressurser for et bredt spekter av produkter som du kan utnytte. Her er også en side for Office 2010.

   

  Flere ting vil bli borte

  Denne listen er så lang at vi har en egen side på det. Dette er en anledning til å kvitte oss med rutiner og praksis som ikke lenger har samme verdi som tidligere. Du vil sikkert savne noe, men vi har behov for å forenkle administrasjon og vedlikehold spesielt av ting der vi sitter langt fra informasjon om endringer. Veldig mye data i våre sytemer har vært utdatert.

   

   

  Was this page helpful?
  Emneord (Rediger emneord)
  • No tags
  Sidestatistikk
  12473 view(s), 102 edit(s) and 12475 character(s)

  Kommentarer

  Vis 4 av 4 kommentarer: vis alle
  Hallaien

  Funker greit på PC.
  MEN; For bruk av OWA-APP for IPhone;
  * Domene??
  * Server??

  EirikH
  Postet 10:03, 3 Apr 2014
  Enig med Eirik, hvor finner man info om server for innkommende og utgående epost?
  Postet 16:47, 7 Apr 2014
  Da har jeg fått konfigurert Exchange-tilkobling på iPad, Android mobil og Mac med OS X.9 (Mavericks) i løpet av dagen. Alle virker å fungere greit med m.hil.no som server.

  Men - det er en Mac til jeg gjerne skulle ha konfigurert, og den bruker OS X.7 (Snow Leopard) og kan ikke oppgraderes da den kun har 32-bits prosessor.

  I teorien skal Apple Mail i den eldre versjonen kunne kobles til Exchange med den samme server-innstillingen men den vil ha litt mer informasjon som jeg ikke kan finne noe sted. Det er
  - skal jeg bruke Exchange 2007 eller Exchange IMAP? Jeg har prøvd begge uten hell.
  - jeg blir bedt om å skrive adresse til både en intern og ekstern tjener. Hva skal stå her? Er det m.hil.no eller noe annet?
  - skal jeg bruke SSL?
  Postet 18:19, 7 Apr 2014
  Informasjon om oppsett for mobiltelefon mot Exchange er nå oppdatert.
  Postet 20:52, 10 Apr 2014
  Vis 4 av 4 kommentarer: vis alle
  Du må være innlogget for å poste en kommentar.