Was this page helpful?

Hvorfor er det så mange ting som er låst som jeg før kunne velge selv?

  Innholdsfortegnelse
  Ingen headere
  En av gevinstene ved omleggingen er at vi som organisasjon og IT-forvaltning får mer positiv kontroll med utstyret. Slike ting handler alltid om optimalisering mellom forskjellige hensyn f.eks. mellom individuelle ønsker og organisasjonens behov. Vi har forsøkt å legge oss i den milde enden av det som kan karakteriseres som "best practice".
   
  Dette handler om både om juridiske krav og tekniske krav  vi har for effektiv drift. Ett aspekt er sikkerhet i forhold til interne og eksterne trusler. F.eks. bør skjermen alltid låses når man forlater arbeidsplassen. Vi har som ansatte tilgang til informasjon som ikke uvedkommende skal få tak i. Skjermen låses forøvrig automatisk etter 15 min.
   
  Vi har også en strammere kontroll med virusoppdatering og automatisk vedlikehold av programvare. Vi overvåker også mulige trusler i form av usikker programvare som måtte være installert. 
   
  Organisasjonens behov inkluderer også behovet for profilering og identitetsbygging. Derfor har vi "flagget" logoen på bankgrusbildet som et viktig symbol på vår felles identitet. Dette ønsker vi også skal profileres utad mot studenter og eksterne f.eks. når PCen vises via storskjerm.
  Was this page helpful?
  Emneord (Rediger emneord)
  • No tags
  Sidestatistikk
  1357 view(s), 3 edit(s) and 1265 character(s)

  Kommentarer

  Du må være innlogget for å poste en kommentar.

  Legg ved fil

  Vedlegg