Was this page helpful?

9. juni

  Agenda

  1. Dokumentdeling

  Referat

  Til stede: Lars, Thomas og Mona

  1) Dokumentdeling

  Vi har sjekket ut noen løsninger for dokumentdeling, samt snakket med USIT på UiO for å få råd av dem.

  Samtale med USIT

  Mona har snakker med Frank Solem hos USIT som sier at det er nødvendig å ha med IT-avdelingen for å få på plass noe skikkelig og bærekraftig. Blant annet må man følge krav til sikkerhet.

  Frank anbefalte oss å ta kontakt med UNINETT for å diskutere situasjonen/behovet med dem, og deretter diskutere løsning med IT.

  Mona kontakter UNINETT før vi går videre med kontakt mot IT. HiLs nye IKT-strategi omtaler også problemet med dokumentdeling. MM-gruppa vil gi tilbakemeldinger på dette punktet.

   

  Foreløpig status etter utsjekk av løsninger

  Løsning Omtale Våre betraktninger
  Open VPN Løsningen er gratis og brukes mye av skoler. Hvis vi skal bruke denne løsningen, må IT gjøre en del for å få dette til å virke hos oss.
   Commodo-Easy VPN Dette er en ny VPN-applikasjon som er gratis.  Lars har lastet ned løsningen og testet denne. Det er vanskelig å komme igang med denne løsningen pga instillinger i applikasjonen. Det fungerer, men går veldig tregt.
  Hamatzhi logme in Løsningen brukes mye i spill-nettverk. Lars har brukt det i gruppearbeid på studiet.Har også testet dette på HiL, men det fungerer ikke.
   Dropbox Løsningen brukes av flere på SeLL, men det er ikke felles rutiner for bruk. Dropbox gjør at du jobber i og lagrer dokumenter i en mappe som du både har tilgang til på web og på egen maskin. Uansett om du jobber via web eller maskin, så oppdateres filene. Veldig enkelt å bruke. Løsningen fungerer bra for enkeltpersoner på SeLL og arbeid i mindre grupper, men den tildelte plassen på Dropbox-serveren blir for full hvis alle skal ha tilgang til alt. Dette vil spise plass også på lokal maskin.  Da må vi i såfall kjøpe fullverditilgang.
  Windows Office live Fungerer veldig likt vårt intranett. Det er ikke en slik løsning vi ønsker nå.

   

  Status dokuementdeling pr. 17. august

  Mona har snakket med UNINETT og de sier at vi adresserer et viktig problem. De skal starte utrending av løsning for dokumentdeling denne høsten. Vi har fått en kontaktperson hos UNINETT FAS vi kan snakke med: Armas Melati på telefon 73 55 79 19.

  Was this page helpful?
  Emneord (Rediger emneord)
  • No tags
  Sidestatistikk
  1596 view(s), 1 edit(s) and 2731 character(s)

  Kommentarer

  Du må være innlogget for å poste en kommentar.

  Legg ved fil

  Vedlegg