Was this page helpful?

Webkonferanser, Webmøter og Skype. Hvordan få god lyd?

  Innholdsfortegnelse
  Ingen headere

   

  Noen korte tips for å få mest ut av webmøter og webkonferanser:

  1. Bruk ALLTID headsett med mikrofon. Dette er et UFRAVIKELIG punkt. Bærbare maskiner har som regel innebygget høyttalere og mikrofon, men bruker du disse så vil du for det første få problemere med ekko/tilbakekobling av lyden, samt at lyden vil oppleves som støyende og fjern siden den innebygde mikrofonen i de fleste tilfeller vil fange opp både viftestøy fra maskinen og generell støy i rommet.

  2. Bruk helst et headsett/mikrofon med USB-tilkobling i stedet for headsett med minijack-tilkobling. Uten å gå ned i tekniske detaljer så holder det å si at forskjellige PCer har forskjellig måte å håndtere utstyr som kobles til minijack-tilkoblingene,. Dette vil kunne medføre en del fikling med kontrollpaneler i Windows for å få riktig lydnivå. Bruker du et USB-headsett så holder det å velge dette som inn-. og ut enhet, og bruke webmøteverktøyet sine lydjusteringsfunksjoner.

  3. Test video og lydoppsett i god tid før du skal delta på en webkonferanse/webmøte. Sjekk at du har valgt riktig lydkilde for mikrofon og headsett.

  SeLL har noen USB-headsett med mikrofon som kan brukes til webmøter o.l. Disse ligger hos Lars, og kan lånes via utlånskalenderen, evt. stikke innom. De er "plug-and-play", men man må huske å velge de som kilde til headsett/mikrofon i det akutelle webmøte-programmet man bruker. I Elluminate så gjøres dette f.eks. ved å kjøre "Audio Setup Wizard". Dette er en funksjon man også finner i f.eks. Adobe Connect og Skype.


  Elluminate:


  elluminate_lyd.jpeg
   

  Skype (Via "Valg" eller "Preferences");


   skype_lyd.jpeg

  Mvh.
  Stein Tore 

  Was this page helpful?
  Emneord (Rediger emneord)
  • No tags
  Sidestatistikk
  3106 view(s), 3 edit(s) and 2142 character(s)

  Kommentarer

  Du må være innlogget for å poste en kommentar.

  Legg ved fil

  Vedlegg

  FilStørrelseDatoLagt til av 
   elluminate_lyd.jpeg
  Ingen beskrivelse
  97.37 kB15:54, 7 Mar 2011steinsHendelser
   skype_lyd.jpeg
  Ingen beskrivelse
  70.86 kB15:54, 7 Mar 2011steinsHendelser