Was this page helpful?

Påloggingsproblemer Eduroam

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Hent programvare fra:

  eduroam Configuration Assistant Tool

   
  Trykk på lenken "eduroam bruker: last ned din eduroam-installer". Velg Høgskolen i Lillehammer i feltet "hjemmeinstitusjon". 
  Hent inn klient for ditt operativsystem.  Har du konfigurert eduroam tidligere vil denne programvaren slette gammel konfigurasjon og legge inn en ny. Ved innleggelse av ny konfigurasjon, se nedenfor. 
   
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
  For studenter (Må gjøres av en i IT-avdelingen):

  Vi har opplevd at tidligere studenter ikke får logget på Eduroam. Med tidligere studenter menes studenter som har gått tidligere på HIL og begynt igjen som ny student på Høgskolen.  Dette problemet løses ved at IT må slette bruker fra en mappe ved navn "olduser" på metakatalogen. Når IT har gjort dette så kan bruker prøve å logge seg på nytt igjen.

  For Ansatte:

  Hvis du mister forbindelse når du er på Eduroam betyr det som regel at ditt passord har gått ut. Gå til IT-tjenesten slik at de kan endre passordet ditt.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
  Har du satt inn @hil.no ved siden av ditt brukernavn?

  @hil.no er for å bekrefte at du enten er student eller ansatt på Høgskolen i Lillehammer.

   

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Har du passord som samsvarer med vår passord policy:

  Passord må tilfredstille følgende kriterier : 
  Minimum 8 tegn og maksimum 12 tegn
  Minimum 1 stor(e) bokstav(er)
  Minimum 1 tall
  Kan starte med tall : Ja 
  Tillatte spesialtegn :  ! #  %  &
  Tillatte tall og bokstaver : abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789
  Ikke tillatte bokstaver: ÆØÅ
  Hvis passordet ikke samsvarer med de kriteriene, kan du endre passord via studentregistreringsportalen.

  For ansatte av Høgskolen bees taes kontakt med IT-tjenesten for endring av passord som samsvarer med de passord kriterier nevnt ovenfor. 

  Feil som kan gjelde Windows brukere:

  Vi har opplevd at noen brukere ikke får koblet seg på eduroam. En sjekk som man kan ta er å se om hva slags antivirus man har.  Hvis man har Norton Internet Security, Mcaffee antivirus etc så kan dette være årsaken til påloggingsproblemer for Eduroam siden disse antivirusene har en brannmur tilkoblet på antivirusprogramvaren. Vi anbefaler da å slette disse programvarene: 

  For Norton Internet Security: https://support.norton.com/sp/no/no/home/current/solutions/kb20080710133834EN_EndUserProfile_no_no

  For Mcaffee:  http://service.mcafee.com/FAQDocument.aspx?id=TS101331

  For andre antivirus programvarer: En rask google søk kan hjelpe (Søkeord how to remove (din antivirusprogram) )

  Husk etter å avinstallert antivirus, så kan du legge inn microsoft security essential som antivirus siden denne er gratis og god :-)

   

  Hvis man ikke får logget seg på Eduroam med Mac OSX:

  Under Systemvalg, sjekk om bruker er admin bruker på maskinen. Dette kan sjekkes via Brukere og Grupper under Systemvalg.

  1.  Slå av AIRPORT/Wifi under nettverksinstillinger.
  2. Trykk på Avansert knapp under AIRPORT/Wifi
  3.  Under fanen Wifi (foretrukne nettverk), finn eduroam og slett denne ved å bruke - (minus) tegnet.
  4. Dette gjelder ikke alle, men noen. Forskjellen ligger på hvilket Mac OSX man bruker, men et er veldig greit å sjekke uansett. Under fanen 802.1x (Brukerprofiler), slett eduroam profil ved å bruke - (minus) tegnet.
  5. Et nytt vindu kan dukke opp, hvor man må skrive inn passord til admin bruker. Skriv inn admin passord. Trykk deretter "OK" og "bruk".
  6. Gå tilbake til nettverksinnstillinger og åpne dropdown-menyen "nettverksnavn". Derfra velger du "koble til et annet nettverk".
  7. Skriv inn "eduroam" som nettverksnavn. Under "sikkerhet" velger du "WPA2 Enterprise". Oppgi studentnummer etterfulgt av "@hil.no" som brukernavn. Under "passord" skriver du inn ditt feide-passord (passord for pålogging på fronter o.l.).
  8. Trykk på "koble til".

   

  Hvis man forsatt ikke får logget seg på, kan man sjekke oppdateringer via feltet systemoppdateringer. Ta de oppdateringene som er markert med grå først eller har med AIRPORT å gjøre. Disse oppdateringer kan være med å hjelpe på problemer som har med trådløs tilkobling å gjøre.

   

  Programvareoppdateringer kan også hjelpe når det gjelder eduroam.

   

  Et annet problem har også forekommet hvor hakene mot proxy under avanserte innstillinger har blitt satt. Hak vekk på disse feltene og prøv pålogging på nytt igjen.

   

  Nullstilling av Nettverkskort  MAC OSX:

  Dette er en guide på hvordan man nullstiller og gjenoppretter nettverksinnstillingene til fabrikkformat. Dette innebærter at alle nettverksinnstillinger vil bli slettet, og det inkluderer ulike oppsett av trådløse nettverk inkludert VPN. Det anbefales grunnleggende kunnskaper innen data samt at en vet hvordan nettverk settes opp igjen etterpå.

  Først og fremst er det nødvendig å lokalisere følgende mappe: "/Library/Preferences/SystemConfiguration/"

  Det gjøres på følgende måte:

   

  1. Åpne opp "Maskin" gjennom finder.

  2. Åpne harddisk for systemfiler.

  3. Åpne "Library" (eller "Bibliotek")

  4. Åpne "Preferences" og så "SystemConfiguation"

  5. Kopier filen med navn "preferences.plist" for å lage en backup av nåværende innstillinger.

  6. Slett den opprinnelige "preferences.plist"

  7. Start datamaskinen på nytt så vil filen gjenopprettes med fabrikkinnstillinger.


  Hvis du ønsker å ta tilbake de gamle innstillingene kan du slette den nylig opprettede filen og erstatte den med backupen av den opprinnelige.

   

   

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  IPod/IPad/IPhone:

  Bruk først verktøyet fra eduroam Configuration Assistant Tool

  Dette verktøyet sletter gammel konfigurasjon og sertifikater. Hvis dette ikke fungerer, les videre:

  Hvis man har problemer med å logge seg på Eduroam med IPod/IPad, klikk på feltet Instillinger. Under Generelt, klikk på nullstill. Klikk deretter på Nullstill nettverksinnstillinger . La nettverksinnstillingene nullstille seg, deretter prøver man å logge seg på Eduroam på nytt igjen ved å gå nettverk --> Wifi --> Eduroam--> skriv  inn brukernavn@hil.no. og passord. Trykk OK og godkjenn sertifikat.

  Sjekk også oppdateringer på IPod/IPad/IPhone via feltet Innstillinger --> Generelt --> Oppdatering for nye oppdateringer kan forbedre wifi forbindelser (også mot Eduroam)

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Was this page helpful?
  Emneord (Rediger emneord)
  • No tags
  Pages that link here
  Sidestatistikk
  12532 view(s), 40 edit(s) and 9947 character(s)

  Kommentarer

  Du må være innlogget for å poste en kommentar.

  Legg ved fil

  Vedlegg